De essentie van… Websites

De essentie van… Websites

Jouw website: jouw onvermoeibare verkoopmedewerker

Jouw website verkoopt je diensten en producten 24 uur per dag, wereldwijd. Hij trekt uit zichzelf bezoekers, doet jouw verkooppraatje, en verleidt de bezoeker om te reageren of zelfs een eerste bestelling te doen. De bezoeker is klant geworden.

 

Maar lang niet alle bezoekers worden klant!

Wordt de bezoeker nog geen klant dan is het zaak erachter te komen wie hij of zij is. Dat doe je door iets te ruilen voor hun contactgegevens. Dit kan van alles zijn, als het maar gratis of goedkoop is: informatie, entertainment, een analyse, een cursus, noem maar op. Doe eens dit denk-experiment: wat kun jij ruilen voor de contactgegevens van je bezoeker?

 

De functie van een commerciële website in een plaatje

website lead generatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De timing van succes: blijf in beeld tot de behoefte ontstaat

Heb je die gegevens ontvangen dan blijf je contact onderhouden met die persoon, vaak met een digitale nieuwsbrief. Maar je zou ook kunnen bellen, of brieven sturen. Daarmee help je het geluk een handje; zodra een behoefte manifest wordt ben jij (nog) in beeld.

 

En als ik nog helemaal geen bezoekers op mijn site heb dan?

Bezoekers trekken kan op honderden manieren, denk aan adverteren, actief zijn op de sociale media, pr, enzovoort. Daarnaast krijgt elke website automatisch een stroompje bezoekers van Google, wat je kunt verbreden door je site inhoudelijk en technisch beter te maken. Dit heet ‘on-site’ Search Engine Optimization (SEO).
‘Off-site’ SEO is de andere methode; het verbreden van het stroompje bezoekers door acties buiten je website zoals linkbuilding en je eigen sociale media-activiteit.

 

Duurzaam je publiek opbouwen? Content marketing!

Maar de methode die weinig geld kost en op de lange termijn het meest oplevert is content-marketing. Oftewel: het produceren van materiaal die je publiceert op jouw site, of andermans site met links naar de jouwe.

De meest voorkomende vorm van content is de blogpost. Maar daarover een andere keer meer.

Deel mijn berichten:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp